Opetusmateriaali

Tältä sivulta löytyy VB-valokuvakeskuksen opetusmateriaalipaketti, joka on tarkoitettu opiskelija- ja  koululaisryhmille niiden vieraillessa näyttelyissä. Materiaalin tarkoituksena on johdattaa oppilaat jo ennen näyttelyyn tuloa aiheeseen, auttaa samaan enemmän irti näyttelykäynnistä sekä koota yhteen ja syventää opittuja asioita palaamalla aiheeseen vielä koulussa.

Opetusmateriaali koostuu tehtävistä, jotka suoritetaan 1. Ennen näyttelyä, 2. Näyttelyn aikana (”Tehtävät näyttelykäynnille”) ja 3. Näyttelyn jälkeen. Näin pyritään saamaan aikaiseksi mahdollisimman toimiva ja kokonaisvaltainen oppimiskokonaisuus. Tehtävät on suunniteltu niin, että ne soveltuvat mihin tahansa valokuvakeskuksessa olevaan valokuvanäyttelyyn ja ovat opettajan itsenäisesti toteutettavissa. Näyttelykokemus voidaan sisällyttää useampaan eri oppiaineeseen koulussa.

Tehtävistä voi myös halutessaan suorittaa vain osan, eikä niitä välttämättä tarvitse suorittaa järjestyksessä. Halutessaan siis ”Näyttelyn jälkeen” -tehtäviä voi suorittaa jo ennen näyttelyä ja päinvastoin. Tehtäviä saa myös muokata ja soveltaa omalle ryhmälle sopiviksi ja onkin tärkeää, että tehtävät vastaavat kulloisenkin ryhmän ikä- ja taitotasoa. Tehtävät voidaan suorittaa yhden opetuskerran aikansa tai ne voidaan jakaa useammalle päivälle pitkäkestoisemmiksi projekteiksi. Osassa tehtävistä tarvitaan myös kameraa, jolloin käytettäviksi kameroiksi soveltuvat esimerkiksi oppilaiden omat kännykkäkamerat.

 

Oppilaitosvierailu

Hei opettaja!
VB-valokuvakeskuksen näyttelyihin pääsevät vierailemaan veloituksetta kaikki Pohjois-Savon alueen päiväkoti-, peruskoulu-, lukio-, ammattikoulu- ja korkeakouluryhmät veloituksetta opettajan johdolla. VB-valokuvakeskus on auki yleisölle kesäaikaan ma-su klo 12-18 ja talviaikaan ti-su klo 12-18. Olemme auki ryhmävierailuille myös sopimuksen mukaan talvi aukioloaikoina maanantaisin sekä arkipäivinä klo 9:00-12:00. Sovithan ajan ryhmävierailullesi hyvissä ajoin etukäteen asiakaspalvelusta.

puh: 044 744 6424,
e-mail: info(at)vb-valokuvakeskus.fi

Opastukset

VB-valokuvakeskuksen näyttelyihin on tilattavissa myös opastus. Opastus on kestoltaan n.30-45min ja tulee varata vähintään viikkoa aiemmin. Opastusten hinnat ovat:

  • Opastus suomeksi 35 €
  • Opastus englanniksi tai viikonloppuisin 55 €

Mediapolku

VB-valokuvakeskuksen näyttelykäynti kuuluu myös Kuopion kaupungin koulujen ja varhaiskasvatuksen Kulttuuripolkuun. Mediapolulla 4. luokkalaiset menevät elokuviin Kino Kuvakukkoon ja tutustuvat VB-valokuvakeskuksen näyttelyyn. Voit hyödyntää VB-valokuvakeskuksen opetusmateriaalia myös Mediapolku vierailulla. Varaa oma Mediapolku käyntisi asiakaspalvelusta.

K9-kortti

K9-korttia vilauttamalla Kuopion, Lapinlahden, Siilinjärven, Tervon, Vieremän, Iisalmen, Rautalammin, Vesannon, Suonenjoen, Keiteleen, Pielaveden, Kiuruveden, Sonkajärven, Rautavaaran, Tuusniemen ja Kaavin ysit pääsevät maksutta VB-valokuvakeskuksen näyttelyihin! Lukuvuoden 2018-19 K9-kortti on voimassa 13.8.2018-11.8.2019 ja se on henkilökohtainen.