Sijainti & saavutettavuus

Location and accessibility

Sijainti

VB-valokuvakeskus,
Kuninkaankatu 14-16,
70100 Kuopio

VB-valokuvakeskus sijaitsee Kuopion keskustassa puutalokortteleissa, valokuvaaja Victor Barsokevitschin (1863-1933) koti- ja ateljeetalossa. Pääsisäänkäynti sijaitsee Kuninkaankadun varrella.

Kävellen tai pyörällä

VB-valokuvakeskus sijaitsee (550 m) 7 min kävelymatkan päässä Kuopion torilta. Pyörällä pääset parhaiten ns. rännikatuja pitkin, joissa kulkee keskustan alueen pyörätiet. VB-valokuvakeskuksella ei ole omaa pyöräparkkia asiakkaille. Lähin pyöräparkki sijaitsee korttelin päässä Kauppakatu 27, ravintola Isä Camillon edessä. Lähimmät Vilkku kaupunkipyörät löydät täältä.

 

Julkisilla tai autolla

Valtaosa Kuopion paikallisliikenteen linja-autoista kulkee Kuopion keskustan kautta, josta on vain kävelymatka VB-valokuvakeskukselle. Katso itsellesi paras reittivalinta Vilkku – Kuopion seudun joukkoliikenne reittioppaasta. VB-valokuvakeskus sijaitsee (1,3 km) 16 min kävelymatkan päässä Kuopion linja-autoasemasta ja (900 m) 12 min kävelymatkan päässä Kuopion rautatieasemasta.

VB-valokuvakeskuksella ei ole omia asiakas- tai vammaispysäköintipaikkoja. VB-valokuvakeskuksen pääoven edessä on kaksi maksutonta pysäköintipaikkaa parkkikiekolla 30 min pysäköintiajalla. Kuninkaankadun varrella olevat kadunvarsi pysäköinnit ovat maksullisia mittaripaikkoja. Kadulta pääsee helposti jalkakäytävälle myös pyörätuolilla, koska reunakiveys on matala.

Esteettömyys

VB-valokuvakeskus sijaitsee vanhassa puutalossa, jonka vuoksi keskus ei ole esteetön kohde. Kuninkaankadun puoleinen pääovi on kahden portaikon takana (ulkona olevat kiviportaat ja pääoven takana eteisen puuportaat). Pääoven yhteydessä on myös ovikello, jolla voi kutsua henkilökunnan paikalle.

Lastenvaunuille, rattaille ja pyörätuolin käyttäjien on helpompi kulku keskuksen sivuovesta, joka sijaitsee rakennuksen päädyssä, viereisen päiväkodin punaisen portin vieressä. Sivuovesta saadaan portaaton sisäänkäynti siirrettävän luiskan avulla, jonka henkilökunta asentaa paikalleen. Luiska on tukeva ja siinä on myös reunat, jotka estävät pyörätuolia putoamasta luiskalta. Samaa luiskaa käytetään myös siirtyessä sisätiloissa välitilan kautta viidenteen näyttelysaliin. Keskuksen näyttelytiloissa oviaukot ovat leveitä ja näyttelysalien kynnykset ovat ylitettävissä myös sähköpyörätuolilla. Henkilökohtaiset avustajat pääsevät ilmaiseksi VB-valokuvakeskukseen ja opas- ja avustajakoirat ovat myös tervetulleita.

Henkilökuntamme on aina valmis avustamaan, jotta näyttelykäyntisi on mieluisa. Ethän siis epäröi pyytä apua tarvittaessa.