Toukokuu

Home / NÄYTTELYT / Kuunvalo / Toukokuu
TOUKOKUUN KUUNVALOSSA

Marjo Lalli

Kuka?

Olen Marjo Lalli, Vantaan ja Forssan kautta vuonna 1988 Tampereelle kotiutunut 51-vuotias valokuvaaja

Olen omistanut jonkinlaisen kameran pienestä pitäen, mutta varsinaisen kipinän sain vuonna 2012. Luonto on ollut aina tärkeä osa elämääni ja sen kuvaamisesta tuli tuolloin suuri intohimoni. Innostus on laajentunut tämän jälkeen luonnosta myös arkkitehtuuri-, taide-, urheilu- ja tapahtumakuvaukseen.

Valokuvaamisessa minua inspiroi ennen kaikkea valo ja varjot. Rakastan aikaisia aamuja ja niiden hiljaisuutta joko luonnossa tai kaupungissa. Kaunein valo on mielestäni juuri ennen auringonnousua ja myös taivaan värit ovat tuolloin uskomattoman kauniit. Auringon noustessa taas matala valo ja sen tuomat varjot tuovat mielenkiintoisen jännitteen kuviin.

Kuvauskohteina suon rauhaisuus ja meren levottomuus ovat lähellä sydäntäni. Kymmenestä esillä olevasta kuvastani moni onkin otettu Tammelan Torronsuolla, minne kuvausretkeni usein suuntautuvat vuodenajasta riippumatta.

Omaa visuaalisuuttani, kuvankäsittely- ja kuvaustaitojani olen ylläpitänyt näyttelyihin, valokuvauskilpailuihin sekä erilaisiin kursseihin osallistumalla. Olen ollut vuoden verran opintovapaalla suorittaessani valokuvaajan ammattitutkinto-opintoja, mutta olen nyt palaamassa päätyöhöni rakennusalalle, mihin kuuluu myös rakennuskohteiden kuvauksia.