Marraskuu

Home / NÄYTTELYT / Kuunvalo / Marraskuu
MARRASKUUN KUUNVALOSSA

Ekaterina Riipulk

Olen 31-vuotias valokuvaaja Kouvolasta. Innotukseni lähde on isoisäni, joka oli valokuvaaja sekä taiteilija. Hänen esimerkkinsä on saanut minut seuraamaan hänen jalanjälkiään valokuvauksen ja valokuvataiteen maailmaan. Kuten isoisäni niin myös minä teen valokuvataidetta muiden valokuvaustöiden ohella.

Valokuvatyössäni ja taiteessani haluan painottaa omaperäisyyttä, nopeutta, luovuutta ja yksinkertaisuutta. Valokuvattavia kohteita voi löytää mistä vain, esimerkiksi Kouvolan kaduilta, Pariisin metrosta, Kymenlaakson metsistä tai Pietarin arkkitehtuurista. Usein kaikista tavallisimmat asiat, joita näemme päivittäin ovat niitä kaikista kauneimpia. Teoksiini haluan tuoda omaperäisen ja aidon lähestymistavan, jolla pyritään korostamaan kuvattavan kohteen persoonallisuutta sekä löytämään kohteen aitous.

Lähettämäni valokuvasarjan nimi on PARISkunta. Haluan, että katselija joutuu miettimään onko Pariisi likainen, äänekäs, täyteen tungettu vai värikäs, monimuotoinen ja croissantin tuoksuinen. Kenties suurkaupunki on aina tätä kaikkea. Uskon, että jokaisella asialla on kauniit kuin nurjatkin puolensa ja näiden tekijöiden summa on todellista kauneutta.