Lokakuu

Home / NÄYTTELYT / Kuunvalo / Lokakuu
LOKAKUUN KUUNVALOSSA

Elli Alasaari

Olen Elli Alasaari, 25-vuotias graafisen suunnittelun opiskelija Rovaniemeltä. Olen harrastanut valokuvausta 19-vuotiaasta asti ja viime vuosina olen käyttänyt vapaa-aikani kuvaamalla filmille. Valokuvaus on intohimoni ja toivoisin pystyväni työskentelemään sen parissa. Opintojeni ohella teen jo jonkin verran valokuvauskeikkoja mutta myös itsenäinen, taiteellinen ilmaisu on minulle tärkeää.

Olen opiskellut valokuvauksen sivuaineen Lapin yliopistossa. Aiempia näyttelyitäni ovat olleet valokuvauksen sivuaineen loppuproduktio Jälkiä vuonna 2016 sekä pro gradu -tutkielmani taiteellisena osiona toiminut valokuvanäyttely Itsekseen – Ikääntyvien kokemuksia yksin asumisesta vuonna 2019. Olen kuvannut näiden näyttelyiden kuvat digitaalisilla menetelmillä, ja nyt haluaisin tuoda esille henkilökohtaisempaa otettani valokuvaukseen analogisten kuvien kautta.

Kuvasarjani nimi on Matkan varrelta – vuoteni filmillä. Olen kuvannut kyseiset kuvat vuonna 2019 erinäisillä filmikameroilla. Kuvat antavat minulle merkityksensä ja arvonsa henkilökohtaisuudellaan – minun tarinani on osa kuvia enkä pysty näkemään niitä muuten kuin subjektiivisesti kokemuksieni kautta. Vuonna 2019 olen kulkenut siellä täällä ja kantanut kameraa aina mukanani. Vuosi on ollut valokuvauksen kannalta antoisin tähänastisista. Vaikka kuvat ovat palasia sieltä täältä ja muodostavat näennäisesti hajanaisen kokonaisuuden, havannoin niissä visuaalisia piirteitä joista on kehittymässä oma valokuvauksellinen tyylini – matkan varrella.