Heinäkuu

Home / NÄYTTELYT / Kuunvalo / Heinäkuu
KESÄKUUN KUUNVALOSSA

Mikko Vapanen

Olen 60-vuotias valokuvauksen harrastaja ja saan toimeentuloni aivan muusta ammatista. Siksi olen valokuvaajana voinut säilyttää täydellisesti taiteellisen vapauteni. Kuvaan mitä haluan ja milloin haluan. Valokuvaamisen olen aloittanut jo alle 20-vuotiaana, mutta harrastukseen tuli noin 30-vuotiaasta alkaen kymmenien vuosien tauko. Aloitin kuvaamisen aktiivisesti uudelleen vuonna 2012 hankkimalla ensimmäisen digitaalisen järjestelmäkamerani kuvankäsittelyohjeman. Siitä alkaen olen kuvannut runsaasti lähestulkoon kaikkea mahdollista; maisemia, luontoa, tapahtumia, ihmisiä niin töiden kuin harrastusten äärellä ja myös studiossa. Studiossa olen kuvannut niin perinteisiä muotokuvia kuin erilaisia teemakuvia.

Olen myös harrastanut highspeedkuvausta ja tämän näyttelyn aiheeksi olenkin valinnut abstrakteja kuvia räjähtelevistä nestepalloista joihin on erilaisilla kuvankäsittelytekniikoilla yhdistetty muita kuvia, struktuureja sekä muokattu värejä. Kaikki kuvat ovat kuitenkin valokuvia, kameran kennolle objektiivin kautta tallennettuja tiedostoja. Oleellinen osa valokuvausharrastustani on vuodesta 2013 alkaen ollut valokuvanäyttelyihin osallistuminen niin kotimaassa kuin ulkomaillakin. Olen saanut näyttelyistä useita palkintoja sekä Suomesta että ympäri maailmaa. Näyttelyihin osallistumisen ja menestyksen myötä olen saanut Suomen Kameraseurojen Liiton Suurmestarin ja kansainvälisen valokuvataiteen liiton EFIAP/b-arvonimet.

Olen aiemmin pitänyt omia näyttelyitä Vanhassa Raumassa optikkoliikkeen näyteikkunassa vuonna 2015 ja Rauman Kaupunginkirjastossa 2017. Lisäksi kuviani on ollut mukana monena vuonna Rauman Kameraseuran näyttelyissä. Lisäksi näyttely(kilpailu)harrastukseni myötä kuviani on ollut Suomen kameraseurojen Liiton Vuosi- ja Teemanäyttelyissä sekä 2019 Helsingissä vuonna 2018 FIAP-arvonimen saanedeiden kuvaajien näyttelyssä. Kuten myös monissa FIAPin suojelemissa näyttelyissä ympäri maailmaa.