Elokuu

Home / NÄYTTELYT / Kuunvalo / Elokuu
ELOKUUN KUUNVALOSSA

Tiina Poimio

“My work is my art, my art is my passion, and my passion is my life.” Olen elänyt ja tehnyt asioita elämässäni
suurella tunteella, niin teen myös kuvaamistani.

Olen 54 vuotias Eurajokelainen valokuvaaja. Kuvannut olen harrastuksena koko ikäni niin kirkkoja, koiria kuin lapsianikin filmikameroilla. Digiaika avasi ihan uusia ulottuvuuksia ja minulla alkoi olla aikaa ottaa ”vakavammin” kuvaaminen. Opiskelin kursseilla, kirjoista, kokeneemmilta kuvaajilta ja kuvasin…paljon! Lopulta suoritin tutkinnonkin alalta. Oppiminen jatkuu edelleen, onneksi tässä ei voi koskaan tulla valmiiksi.

Kaikkein lähinnä sydäntäni on taidekuvaukseni kohde, loputon ideoiden ja salaisuuksien kammio, ihminen! Kuvaan sekä studiossa, että miljöössä, kaikkia ja kaiken ikäisiä ihmisiä, kuitenkin naisen elämä on etusijalla.
Naisen kauneus, herkkyys, tunteet, kokemukset… Olen kiinnostunut niin ihmiselämän valoisasta puolesta, kuin myös synkästä ja piilotetusta puolesta. Fantasiaa ja realismia, siinä keinoja toteuttaa hurjimmatkin ideat.

Uusimpana tulokkaana kuvaamisessani on tuote- ja ruokakuvaus, still life. Olen hyvin innostunut tästä uudesta lajista! Kirjailija Merja Kosken kanssa olemme tehneet tietokirjat 2015 julkaistu Onneks On Lähiruokaa ja 2017 elokuussa julkaistu Onneks On Luomua. Kolmannen kirjan tekeminen on nyt aloitetu, kirja on tilaustyö ja julkaistaan lokakuussa. Näin tuli minusta myös kirjojen kuvittaja.

Minulla on ollut nyt neljä omaa valokuvanäyttelyä. Ensimmäiseni Raumalla 2016, johon sain Alfred Kordelin säätiön apurahan. Toinen näyttelyni oli myös Raumalla 2017 ja samana vuonna sain kutsun viedä näyttelyni Ruotsiin galleriaan Konstfämjandetille. Eurajoen kunnantalolla oli näyttely syyskuussa 2018. Tämän lisäksi
olen tehnyt Rauman seurakunnan kanssa yhteisestä projektista näyttelyn 2017. Kuviani on ollut myös
kameraseuramme näyttelyissä, SKsL vuosi- ja teemanäyttelyissä useana vuotena, FIAP-arvonimen saaneiden
näyttelyssä 2018 Helsingissä, FIAP BW-biennalessa ja muissa FIAPin näyttelyissä ympäri maailmaa.

Olen osallistunut valokuvakilpailuihin menestyksekkäästi sekä kotimaassa että kansainvälisesti. Arvonimiä
minulla on 2017 SKsL myöntämänä arvonimi Mestarikuvaaja SKsLM ja 2017 kansainvälinen arvonimi AFIAP,
2018 kansainvälinen EFIAP. Pohjoismaiden suurmestari/pronssi NSMiF/b tittelin sain 2018 ja nyt 2019
NSMiF/silver. Rauman Kameraseura ry palkitsi minut Vuoden