Kuunvalo

VB-valokuvakeskuksen Kuunvalo -projekti nostaa joka kuukausi esille uuden valokuvaajan. Kuunvalo tarjoaa valokuvaajille ilmaisen alustan esittää ja myydä kuviaan, joita näytetään VB-valokuvakeskuksen maksuttomiin yleisötiloihin asetetulla korkearesoluutioisella infonäytöllä. Kuvat ovat näkyvillä kuukauden ajan myös VB-valokuvakeskuksen verkkosivuilla. Kuukauden aikana asiakkaat voivat ostaa kuvia täyden palvelun pakettina, johon kuuluu kuva, vedostus ja kehystys. Halutessaan taiteilija voi käydä signeeraamassa kuvat Kehysliike J. Sallisella lisäarvon luomiseksi. Kuvia on mahdollista ostaa kolmessa koossa S (30 x 40) 130 €, M (40 x 50) 170 € ja L (60 x 90) 250 €.

Näytteilleasettajan haku käynnissä ympäri vuoden

Kirjoita vapaamuotoinen hakemus ja lähetä se sähköpostiin laura.white (at) vb-valokuvakeskus.fi otsikolla ”Kuunvalo hakemus, etunimi sukunimi”. Hakemuksen on sisällettävä henkilötiedot; nimi, puhelinnumero, asuinkunta ja sähköpostiosoite; sekä palkkioiden tilitystä varten tilinumero, mahdollinen toiminimi, Y-tunnus ja osoite. Kerro myös aikaisemmasta näyttelykokemuksesta ja sisällytä hakemukseen lyhyt esittely itsestäsi, kuvaus töiden aiheista, sekä halutessa niihin liittyvä tarina.

Pyrimme tekemään kuvaajasta nostoja VB-valokuvakeskuksen sosiaaliseen mediaan ja verkkosivuille, joten halutessasi voit vastata myös seuraaviin kysymyksiin:
1. Kuka olet (nimi, paikkakunta, ikä)?
2. Miksi kiinnostuit valokuvaamisesta?
3. Onko sinulla niin sanotusti “omaa juttua” tai mitä tykkäät kuvata ja miksi?
4. Mikä sinua inspiroi?
5. Muuta vapaaehtoista lisätietoa itsestäsi tai projekteistasi?

Jos haluat, että kuviesi tarinat tai esittelyt ovat näkyvillä myös fyysisenä kappaleena näytön läheisyydessä, niin teethän näyttelyluettelon töistä pdf muodossa, ja liitä se hakemukseen. Halutessasi näyttelyluettelon ehtii tekemään myöhemminkin, jos sen itse toimittaa vb-valokuvakeskukselle.

Lisää liitteeksi myös kymmenen kuvaa, joita haluat esitettävän kuukauden aikana. Kuvien yhtenäinen tai selkeä teema voi edesauttaa esille saamista, jos teema on esimerkiksi yhteensopiva muiden samaan aikaan esillä olevien näyttelyiden kanssa. Huomaa, että hakukelpoisia ovat taiteilijat, jotka eivät ole arvonlisäverovelvollisia.  Ilmoita hakemuksessa myös oletko halukas signeeraamaan myydyt työt.

Näytteilleasettaja saa jokaisesta myydystä työstä palkkion, joka määräytyy ulosmyyntihinnan ja kiinteiden kustannusten erotuksesta. Hakemuksen lähettävä henkilö sitoutuu luovuttamaan oikeudet kuvien esittämiseen ja myyntiin VB-valokuvakeskuksen määrittämän kuukauden ajaksi.

Kuvien koko ja teemat:
Varmista että lähettämäsi kuvat JPEG muodossa ja ovat resoluutioltaan näyttöön sopivat (näytön resoluutio 3840 x 2160). Nimeä kuvat muodossa: kuvanumero_sukunimi. Huomaathan myös, että kuvien täytyy olla myös sopivissa mittasuhteissa kehykseen nähden (30×40, 40×50, 60×90), jotta kuvassa ei tapahdu venymistä tai leikkausta vedostuksen aikana.

 

Lisätietoa:
Laura White
Näyttelytoimenjohtaja
laura.white (at) vb-valokuvakeskus.fi

+358 40 960 7331

Projektia on tukenut Patricia Seppälän säätiö.