Näyttelyehdotus

Exhibition proposal

Päivitetty 20.10.2021

Vuonna 2022 VB-valokuvakeskus luopuu näyttelyhakemuksiin liittyvistä käytännöistä ja siirrymme näyttelyehdotuksiin. Ehdotuksen voi tehdä niin omasta kuin muiden tekijöiden näyttelykokonaisuudesta. Se voi olla valmis tai valmisteilla oleva kokonaisuus. Ehdotukseen on hyvä tuoda esiin saatavilla oleva olennainen tieto. Sisällöllisesti kiinnostavat ja toteutukseltaan mahdolliset ehdotukset selvitetään tarkemmin näyttelytoimenjohtajan toimesta.

Ehdotuksia otetaan vastaan jatkuvasti ja näyttelykalenteria täydennetään sitä mukaan, kun näyttelyistä tehdään päätökset. Näyttelyt sovitaan noin vuoden aikajänteellä. Yksittäisen näyttelyn kesto vaihtelee 2-4 kuukauden välillä. Näyttelyt voivat olla esimerkiksi soolo- tai ryhmänäyttelyitä, ne voidaan koostaa keskuksen tai ulkopuolisen kuraattorin toimesta. 

Näyttelytyön kokonaisuudelle on valittu arvopohjaksi: elämyksellinen, laadukas, kansainvälinen, alueellinen, innostava ja kunnianhimoinen. Samoin valintoja ohjaa lähtökohdat tasapuolisuudesta, tasa-arvoisuudesta sekä monipuolisuudesta, aiheen ajankohtaisuudesta, näyttelyn toteutuskelpoisuudesta sekä kustannuksista. 

VB-valokuvakeskus on näytteilleasettajalle maksuton. VB-valokuvakeskus vastaa mm. kuljetuksesta, näytteilleasettajan matkoista, majoituksesta ripustuksen ja avajaisten aikana. 

Otamme ehdotuksia vastaan näyttelytyöryhmän käsiteltäväksi ainoastaan sähköpostitse. Laita ehdotukseen kaikki saatavilla oleva tieto ja lähetä se osoitteeseen laura.white (at) vb-valokuvakeskus.fi. Ehdotus voi sisältää tekstiä, linkkejä ja kuvanäytteitä.

 

Mukaan näyttelytyöryhmään?

Näyttelytyöryhmä koostuu seuran jäsenistä, joilla on kiinnostusta valokuvaan ja näyttelyvalintaan. Näyttelytyöryhmä kokoontuu 3-6 kertaa vuodessa ja se tekee hallitukselle esityksen järjestettävistä näyttelyistä. Seuran hallitus päättää näyttelykalenterin. Työryhmän esittäjänä toimii näyttelytoimenjohtaja. Työryhmä huomioi valintoja tehdessään kaikki saapuneet ehdotukset. Jos olet seuran jäsen ja kiinnostunut osallistumaan näyttelytyöryhmän työhön, laita sähköpostia laura.white (at) vb-valokuvakeskus.fi.

 

Näyttelytilat

VB-valokuvakeskus sijaitsee kulttuurihistoriallisesti arvokkaassa ympäristössä Kuopion keskustassa Kuninkaankadulla, vanhan kaupungin sydämessä lähellä Tuomiokirkkoa. Osin 1890-luvulta periytyvässä puutalossa ovat nykyaikaiset näyttelytilat. Näyttelytilaa on noin 120 m². Tila jakaantuu neljään lähes yhtä suureen huonetilaan (yhteensä noin 100 m², korkeus 3,2 m) sekä ateljeetilaan (25 m², korkeus 2,8 m).

TallennaTallenna