ALBUMIT AUKI

Home / ALBUMIT AUKI

Sinun kuvasi kiinnostavat – jaa valokuvasi kaikkien iloksi ja hyödyksi!

Kuopio, nyt on tullut aika kaivella vanhat valokuvat albumeista ja kenkälaatikoista esille, sillä sinun kuvasi kiinnostavat! Ystävien ja sukulaisten lisäksi sinun kotialbumikuvasi kiinnostavat muitakin sekä ovat arvokasta kulttuurihistoriaa. Jaa kuvasi nyt avoimeen Albumit auki -kokoelmaan, ja kaikki voivat nähdä, millaisia kuvamuistoja on menneillä vuosikymmenillä tallentunut. Paperikuvat kuluvat ja haalistuvat, mutta Albumit auki-kokoelmaan digitoidut versiot säilyvät myös tulevaisuudessa. Kun luovutat kuvillesi Creative commons -käyttöoikeudet, kuviasi voi käyttää ei-kaupallisissa yhteyksissä, kun kuvaajan nimi mainitaan. Näin yhä useammat voivat hyötyä ja iloita kuvistasi.  Albumit auki Kuopio täydentää omalta osaltaan valtakunnallisesti merkittävää albumikuva kokoelmaa, joka on tuotettu koko kansan iloksi ja hyödyksi. Projektin käynnistämisen mahdollistaa Kuopion kaupunkin Suomi 100 -projektirahoitus. 

Tulevat kuvienkeruu iltamat

  • Seuraavat kuvienkeruu iltamat järjestetään vuoden 2018 puolella. Ilmoitamme tarkemman päivämäärän alkuvuodesta.

Albumit auki verkossa

Lisätietoja:

  • info@vb-valokuvakeskus.fi
  • 044 744 6424

Haluatko valokuvasi yhteiseen kokoelmaan? Etene näin:

1.

Kaiva esiin vanhat paperiset valokuvasi albumeista ja laatikoista. Kuvat voivat olla liimattuna albumiin, eikä niitä tarvitse irroittaa. Valokuvan tulee olla fyysinen valokuva, joka digitoidaan kuvienkeruupisteellä. Emme valitettavasti vastaanota sähköisiä tiedostoja kokoelmaan.

2.

Tule Albumit auki -iltamaan tai varaa oma aika digitoinnille puh. 044 744 6424.  Digitoimme kuvasi ja kuuntelemme niihin liittyvät tarinat. Tilaisuudet ja digitointi tapahtuu VB-valokuvakeskuksella.

3.

Alkuperäiset paperikuvat jäävät sinulle. Voit halutessasi tuoda oman USB-tikun mukanasi, mikäli tahdot digitoidut kuvatiedostot myös itsellesi mukaan.

4.

Kuvat julkaistaan Albumit auki -sivustolla Kuopion kokoelmassa. Kuvat löytyvät myös Albumit auki Finna -sivustolta.