VUOSI 2016 OLI VOITOKAS JA VILKAS

7.2.2017
empty image

Kuva: Riikka Parviainen

Mennyt vuosi toi VB-valokuvakeskukselle ennätysmäärän tapahtumia, näyttelyvieraita ja positiivista julkisuutta. VB-valokuvakeskuksella oli näyttelykävijöitä yli 11 000, muissa valokuvakeskuksen tapahtumissa yli 2000 ja kiertonäyttelyissä huikeat 30 000. Läpi vuoden asiantuntijavierailut, koulutukset ja esitelmät syvensivät näyttelyiden teemoja ja tarttuivat tärkeisiin aiheisiin kuten taidekritiikkiin, sananvapauteen, sorron ja väkivallan teemoihin sekä alkuperäiskansojen oikeuksiin.

Kesällä puutarhassa esiintymis- ja näyttelytila Paviljonki, Kulttuurikirppikset ja muut kaupunkikulttuuritapahtumat toivat uusia yleisöjä ja rikastuttivat Kuopion kulttuurielämää. VB-valokuvakeskus poisti taiteilijoilta vuokramaksut ensimmäisenä valokuvakeskuksena Suomessa, vieraili yhteistyökumppaneiden luona Suomessa ja ulkomailla sekä aloitti media- ja valokuvakerhot Pohjois-Savon kouluissa. Valokuvakeskuksella uusittiin keittiötilat, asiakaspalvelupiste ja Puoti palvelemaan lisääntyneitä toimintoja.

VB-seuran juhlavuoteen siirrymme yli 300 jäsenen siivittämänä, tämä on uusi ennätyksemme! Kiitos aktiivisille jäsenillemme ja yhteistyökumppaneillemme sekä tervetuloa uusille!