VB-valokuvakeskus uudistaa näyttelyhakua – näytteilleasettajien vuokra poistuu

1.6.2016

VB-valokuvakeskuksen näyttelyhaku muuttuu merkittävästi. Keskeiset uudistukset liittyvät ympärivuotiseen näyttelyhakuun ja näytteilleasettajien vuokran poistumiseen.

VB-keskuksen näyttelyhaku on perustunut aiemmin hakupäivämääriin. Jatkossa haku on jatkuvaa, eli VB-valokuvakeskus ottaa näyttelyhakemuksia vastaan ympärivuotisesti. Näyttelykalenterin suunnittelu etenee kahden vuoden aikajänteellä. Parhaillaan haettavana on siten neljä näyttelypaikkaa vuodelle 2018.

Näyttelyhaun merkittävä muutos koskee myös näyttelyvuokran poistumista. VB-valokuvakeskus ei veloita vuokraa näytteilleasettajilta vuoden 2017 alusta alkaen. Aiemmin vuokraa on peritty niin päänäyttelytilasta kuin ateljeetilasta. Nyt haussa on veloituksettomasti kaikkiaan 120 neliötä näyttelytilaa. Hakija voi esittää toiveen näyttelyhuoneiden määrästä.

Uudet, joustavat näyttelyhaun käytännöt palvelevat paremmin niin valokuvataiteilijoita kuin VB-valokuvakeskuksen näyttelysuunnittelua. ”Näyttelyvuokran poistuminen avaa VB-valokuvakeskukselle kansainvälisempiä väyliä näyttelyhakuun ja antaa tasapuolisemmat mahdollisuudet kaikille saada töitään esille. Samalla haluamme laajentaa hakuvalikoimaa. Ympärivuotinen näyttelyhaku antaa lisäksi näyttelytyöryhmälle mahdollisuuden työskennellä joustavammin ja reagoida nopeammin kiinnostaviin näyttelyihin”, kertoo VB-valokuvakeskuksen näyttelytoimenjohtaja Laura White.

Näyttelyhakemuksia otetaan vastaan sähköisesti. Tarkemmat ohjeet näyttelyhakemuksen laatimiseen löytyvät VB-valokuvakeskuksen verkkosivuilta: www.vb-valokuvakeskus.fi. Näyttelyhakemukset käsittelee VB-valokuvakeskuksen näyttelytyöryhmä, ja valinnat vahvistaa VB-seuran hallitus.

Lisätietoja:
Näyttelytoimenjohtaja Laura White,
VB-valokuvakeskus, p. 040 960 7331,
white.laura.mail(at)gmail.com