Meeri Koutaniemen kuvat kiinnostavat laajasti – Siirtymiä-näyttely vetänyt jo yli tuhat kävijää

23.9.2016

kuva: Heikki Puustinen

Palkitun nuoren kuvajournalistin Meeri Koutaniemen Siirtymiä-näyttely on saanut liikkeelle suuryleisön: VB-valokuvakeskuksessa parhaillaan esillä oleva näyttely on vetänyt reilusti yli tuhat kävijää kahdessa viikossa. Koutaniemen (s. 1987) suurin tähänastinen yksityisnäyttely Siirtymiä avautui VB-valokuvakeskuksessa 9. syyskuuta.
Koutaniemen vaikuttavat teokset ovat herättäneet kiinnostusta myös maakuntarajojen ulkopuolella. “Eräskin pariskunta kertoi saapuneensa Savonlinnasta varta vasten nähdäkseen tämän Koutaniemen näyttelyn”, VB-valokuvakeskuksen palvelutuottaja Riikka Parviainen kertoo. Erityisesti oppilaitokset ovat löytäneet Koutaniemen kuvat, ja aiheita on käytetty monien oppituntien materiaalina.
Meeri Koutaniemi on ollut laajasti esillä mediassa niin tuoreen kirjan kuin tv-sarjan johdosta. Koutaniemen, Katja Ketun ja Maria Seppälän yhdessä toteuttama Fintiaanien mailla -tietokirja (WSOY) julkaistiin elokuussa, ja sen ensimmäinen painos on jo myyty loppuun. Lisäksi Arman Alizadin ja Koutaniemen dokumenttisarja Pahan jälkeen sai ensi-illan LIV-kanavalla 22. syyskuuta.
“Koutaniemen ura on kovassa nousussa, ja VB-valokuvakeskus on onnistunut saamaan upean näyttelyn ympäri maailmaa työskentelevältä valokuvaajalta. Seuraavaksi Koutaniemen kuvia voidaankin nähdä Kulttuuritehdas Korjaamolla sekä Kiasmassa”, sanoo VB-valokuvakeskuksen hallintovastaava Laura Kokko.
VB-valokuvakeskus on avoinna joka päivä Siirtymiä-näyttelyn ajan 30. lokakuuta asti. Ryhmiä pyydetään varaamaan käynti ennakkoon.