Loppuvuoden tapahtumat

20.10.2016

Kuopion Kaupunginorkesterin viuluduo Sonante esiintyy musiikkituokiossa VB-valokuvakeskuksella perjantaina 4.11.2016 klo 12:00. Ohjelmassa klassista ja kevyttä musiikkia.

Marraskuun 8.11. Kulttuuri-illassa nähdään lausuntataiteilija Matti Kaarlejärven esitys Kultaiset Linnut. Esityksen ensimmäisessä osassa Kaarlejärvi tulkitsee suomenruotsalaisen Edith Södergranin Kultaiset Linnut -runoteosta. Esityksen toisessa osassa yhdistyvät Einojuhani Rautavaaran säveltämä Cantus Arcticus op.61 – konsertto linnuille ja orkestereille sekä Timo K. Mukka: Maa on syntinen laulu -romaanin runot. Kaarlejärvi tulkitsee teokset yhteisesityksenä luoden karun pohjoisen luonnon koskettavan, toden ja epätodellisuuden rajamailla hämyisestä häilyvän tunnelman. Esitys on kestoltaan noin tunnin mittainen.

Lauantaina 19.11. kello 17.00-19.00 Kirjakantti järjestää VB-valokuvakeskuksella Martti Merenmaa -illan jossa on esiintyvät Sauli Uhlgren, Panu Rajala ja Sari Siltavuori. Illan aikana jaetaan myös Merenmaa stipendi. VB:llä myös kirjojen poistomyynti koko Kirjakantin ajan! Tilaisuuteen on vapaa pääsy.
Joulukuussa 13.12. vietetään Revontuli-iltaa. Luvassa on esittelyjä ja vinkkejä revontulien valokuvaamiseen ja taivaan tarkkailuun. Kulttuuri-illat ovat talvitauolla tammi- ja helmikuun mutta seuratkaa sivuiltamme Pakkaspäivien ohjelmaa ja näyttelyiden oheisohjelmia.