Anja Lappi VB-valokuvakeskuksen toiminnanjohtajaksi

17.2.2017

Kuva: Riikka Parviainen

VB-valokuvakeskus on valinnut uudeksi toiminnanjohtajakseen Anja Lapin. Kuopion kulttuurielämässä monin tavoin vaikuttava Lappi on koulutukseltaan musiikin maisteri ja tanssinopettaja.

Suurelle yleisölle Lappi tuli tutuksi yli tuhannen esiintymisen myötä tanssiteatteri Minimistä vuosina 1991-2008. Vuonna 2004 hän oli perustamassa Itäistä tanssin keskusta ja oli myös mukana myöhemmin, kun pantiin aluelle Luovien alojen keskus Myllyä Kuopioon.

Vuodesta 2005 lähtien hän on johtanut perustamaansa Anya Productions -yhtiötä, joka on erikoistunut järjestämään erilaisia kulttuuritapahtumia. Viime vuosien näyttävimpiä on näistä ollut Kuopion kesäisen sataman taidetori.
Tänä talvena Lappi on tullut mukaan myös Minna Canthin kotitalon pelastustalkoisiin ja toimii talon hallituksen puheenjohtajana.

Minnan Kanttila ja VB-valokuvakeskus ovat naapuruksina Kuninkaankadulla. Lappi ottaa valokuvakeskuksen toiminnanjohtajan tehtävät vastaan innostuneena ja näkee, että Kuopiolla on erinomaiset mahdollisuudet nousta maailmankartalle kuvan ja sanan keskuksena. ”Haluan, että taide ja kulttuuri olisivat aina näkyvissä kaupungin katukuvassa”, hän sanoo.

VB-valokuvakeskukselle vuosi 2017 on kahdellakin tapaa juhlavuosi. Yhtäältä keskuksen taustalla oleva VB-seura täyttää 35 vuotta ja itse keskus 30 vuotta. Uusi toiminnanjohtaja aloittaa työnsä maaliskuussa.